Δείτε όλες τις Προσφορές
Λίστα Επιθυμίας
0
0.00€
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συμβουλές ασφαλείας για ξένοιαστα Χριστούγεννα
 Συμβουλές ασφαλείας για ξένοιαστα Χριστούγεννα

Συμβουλές ασφαλείας για ξένοιαστα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς για όλους μας. Υπάρχουν όμως και βασικοί κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούμε πάντα ώστε να περάσουμε ήρεμες και ευχάριστες γιορτές.
 
Χριστουγεννιάτικα Δέντρα 
 
Τα περισσότερα τεχνητά Χριστουγεννιάτικα δέντρα αντέχουν στη φωτιά μιας και είναι κατασκευασμένα από βραδυφλεγή υλικά. Αν έχετε αγοράσει τεχνητό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αναζητήστε σε κάποια ετικέτα, στο κουτί ή σε κάποιο φύλλο οδηγιών τη συγκεκριμένη οδηγία ώστε να βεβαιωθείτε.
 
Εάν αγοράσετε φυσικό δέντρο, πρέπει να ξέρετε ότι  θα μείνει πράσινο για  περισσότερο καιρό και δεν κινδυνεύει να πάρει φωτιά σε σχέση με ένα ξερό δέντρο. 
Για να ελέγξετε τη φρεσκάδα ενός δέντρου, θυμηθείτε: 
 
Ένα φρέσκο δέντρο είναι καταπράσινο. 
Οι φρέσκες βελόνες φεύγουν δύσκολα από τα κλαδιά. 
Όταν λυγήσετε στα δάχτυλά σας τις βελόνες, οι νωπές δεν θα σπάσουν. 
Ο κορμός ενός φρέσκου δέντρου έχει ρητίνη. 
Όταν χτυπήσετε δυνατά τον κορμό του δέντρου και πέσουν από αυτό πολλές βελόνες σημαίνει ότι το δέντρο είναι πολύ ξηρό. 
 
Επιπλέον όταν τελειώσουν οι γιορτές και ξεστολίσουμε το δέντρο μας, εάν αυτό είναι φυσικό, πρέπει να το πετάξουμε στα σκουπίδια και όχι να το κάψουμε στο τζάκι. Η υψηλή ποσότητα ρητίνης που περιέχει το καθιστά ιδιαιτέρως εύφλεκτο.
 
Είτε στολίσετε τεχνητό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε φυσικό, θυμηθείτε να το τοποθετήσετε μακριά από το τζάκι, από τα καλοριφέρ και από άλλες πηγές θερμότητας για να αποφευχθεί κίνδυνος πυρκαγιάς. 
 
Τοποθετήστε το δέντρο σε σημείο που να μην εμποδίζει την κυκλοφορία και να μην μπλοκάρει τις πόρτες. Εάν το δέντρο που έχετε στολίσει είναι μεγάλο και βαρύ τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε λεπτά καλώδια ώστε να το ασφαλίσετε σε τοίχους ή στην οροφή για να μην πέσει. 
 
 
Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια 
 
Για να στολίσετε εσωτερικούς χώρους ή εξωτερικούς, χρησιμοποιήστε μόνο Χριστουγεννιάτικα φωτάκια που έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια τους.
 
Μην αγοράζετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια από πλανόδιους ή λαϊκές αγορές, διότι δεν φέρουν πάνω τους την σήμανση CE, ούτε και τεχνικά στοιχεία λειτουργίας, καθιστώντας τα έτσι επικίνδυνα.
 
Ελέγξτε κάθε δέσμη από τα φωτάκια σας, είτε είναι νέα ή παλιά, για σπασμένα ή ραγισμένα, για ξεφτισμένα ή γυμνά καλώδια, ή για χαλαρές συνδέσεις. Πετάξτε ότι έχει χαλάσει για να αποφύγετε βραχυκύκλωμα. Είναι καλύτερο να αγοράσουμε νέα φωτάκια από το να διακινδυνεύσουμε να πάθουμε κάποιο βραχυκύκλωμα.
 
Ποτέ μην κόβετε το καλώδιο για να κάνετε ενώσεις και μη τραβάτε τα λαμπάκια ή τα στρίβετε.
 
Στερεώστε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικών χώρων πολύ καλά πάνω στα δέντρα, στα κάγκελα, στους τοίχους ή σε οποιαδήποτε άλλη σταθερή υποστήριξη για να τα προστατέψετε από τον άνεμο. 
 
Μη χρησιμοποιείτε πάνω από τρία σετ φωτάκια σε ένα πολύμπριζο!
 
Όταν πάτε για ύπνο ή θα λείπετε από το σπίτι σβήστε όλα τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στις άλλες διακοσμήσεις. Τα φωτάκια μπορούν βραχυπρόθεσμα να ξεκινήσουν πυρκαγιά. 
 
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά φωτάκια σε μεταλλικό δέντρο. Το δέντρο μπορεί να φορτιστεί με ηλεκτρισμό από ελαττωματικά φώτα και οποιοσδήποτε αγγίξει τα κλαδιά του θα μπορούσε να πάθει ηλεκτροπληξία! Για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, χρησιμοποιήστε φωτοσωλήνες πάνω ή δίπλα στο δέντρο! 
 
Κρατήστε τα φωτάκια μακριά από τα μικρά παιδιά. Τα φωτεινά τους χρώματα και το εφέ που κάνουν όταν αναβοσβήνουν μπορούν να δελεάσουν τα μικρά παιδιά να σπάσουν το γυαλί και να κοπούν.
 
 
Διακοσμητικό Χιόνι
 
Τα σπρέι τεχνητού χιονιού μπορούν να ερεθίσουν τους πνεύμονες εάν τα αναπνεύσουμε. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες που θα βρείτε στις συσκευασίες.
 
 
Μωρά και Χριστουγεννιάτικα Στολίδια
 
Εάν έχετε μωρά ή νήπια, τοποθετήστε το δέντρο σας υπερυψωμένο σε κάποια βάση ώστε να μην το φτάνουν. 
 
Φροντίστε να τοποθετήστε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια πάνω από το ύψος των μωρών και κρύψτε καλά τα καλώδιά τους. 
 
Καλό θα ήταν να επιλέξετε λούτρινα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ή ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να αποφύγετε τα γυάλινα και τα πλαστικά. Έτσι αν το παιδάκι καταφέρει να πάρει το στολίδι δεν θα κινδυνεύει να το σπάσει και να κοπεί. 
Διακοσμητικά Κεριά 
 
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε αναμμένα κεριά για να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μην τα τοποθετείτε κοντά στο δέντρο σας.
 
Πάντα να χρησιμοποιείτε μη-εύφλεκτα κηροπήγια. 
 
Κρατήστε τα κεριά μακριά από γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, κορδέλες, υφάσματα  και χαρτί περιτυλίγματος, αλλά και μακριά από κουρτίνες!
 
Τοποθετήστε τα κεριά σε σημεία που να μην μπορούν να χτυπηθούν κατά λάθος και να μην κινδυνεύουν να πέσουν από τα κηροπήγιά τους.
 
Κρατήστε τα αναμμένα κεριά μακριά από μικρά παιδιά και τοποθετήστε τα σε σημεία που να μην τα φτάνουν.
 
 
Τζάκι
 
Πριν ανάψετε φωτιά στο τζάκι σας, αφαιρέστε όλες τις γιρλάντες, τα κλαδιά, τα στεφάνια, και άλλα διακοσμητικά από την περιοχή του τζακιού. Ελέγξτε για να δείτε ότι η έξοδος της καπνοδόχου είναι ανοικτή. 
 
Όταν ανάβετε το τζάκι σας φροντίστε να το έχετε πάντα καλυμμένο.
 
Μην αφήνετε μικρά παιδιά να πλησιάζουν το τζάκι ή να παίζουν κοντά του χωρίς επίβλεψη.
 
 
Χαρτί 
 
Όταν κάνετε διακοσμήσεις με χαρτί, προτιμείστε να αγοράσετε υλικό που να μην είναι εύφλεκτο.

Ποτέ μην τοποθετείτε χαρτί κοντά στο τζάκι ή σε ηλεκτρικά καλώδια και πρίζες. 

Απομακρύνετε όλα τα χαρτιά περιτυλίγματος από το δέντρο και το τζάκι αμέσως μόλις ανοίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα. 

Μην καίτε χαρτιά περιτυλίγματος στο τζάκι. 
 

Γενικοί κανόνες ασφαλείας για τα Χριστούγεννα 

Κρατήστε σπίρτα, αναπτήρες και κεριά μακριά από παιδιά. 

Αποφύγετε το κάπνισμα κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα. 
 
Κάντε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να το χρησιμοποιήσετε εάν ξεσπάσει μια φωτιά σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Σιγουρευτείτε ότι κάθε μέλος της οικογένειας θα ξέρει τι να κάνει. 
 
Αποφεύγετε να φοράτε φαρδιά ρούχα ή ιδιαίτερα μακριά μανίκια κοντά σε φλόγες, όπως κεριά, τζάκι ή σόμπα.
 
Ποτέ μην ανάβετε κεριά κοντά σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
 
eurobank epistrofi eurobank epistrofi
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης;
Με τη δημιουργία λογαριασμού στο MySeason Shop έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε πιο γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.
Είσοδος Μελών
Είστε ήδη εγγεγραμένος χρήστης;
Συνδεθείτε εδώ:
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
0
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ & ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα κάποια σύνθεση προϊόντων.